Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Η διαφορετικότητα

Σοφιάννα Γκόγκα  Α1


Ευγενία Κουέλη  Α1
Κατά τη συμβίωσή τους, οι άνθρωποι παρατηρούν ομοιότητες και διαφορές. Συνήθως αισθάνονται ωραία με τα άτομα με τα οποία έχουν ομοιότητες και άβολα με τα άτομα με τα οποία έχουν διαφορές και μάλιστα, πολύ συχνά, τα απορρίπτουν. Επομένως, και οι σχέσεις τους διαμορφώνονται ανάλογα. 

Μαριλένα Κουτσαντωνάκη  Α1


Βακάκη Βάσω Α1

 Στη μη αποδοχή της διαφορετικότητας συντελούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις καθώς και ο φόβος για το άγνωστο Αυτά περιορίζουν την αντίληψη για τους άλλους και οδηγούν σε αρνητικές συμπεριφορές. Η ιστορία έχει δείξει πόσο η μη αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αιτία και αφορμή για διαμάχες, πολέμους και καταστροφικές για το άτομο και τον πλανήτη ενέργειες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι καθοριστικός παράγοντας της αρμονικής συνύπαρξης σε μια κοινωνία, ένωσης διαφορετικών στοιχείων, εμπλουτισμού εμπειριών και απόκτησης νέων ή πλουσιότερων ιδεών. 


"Κανείς δεν γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος, μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο".

Νέλσον Μαντέλα

Βασιλική Καρυωτάκη Α1Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου