Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Η τάξη μου, οι συμμαθητές μου και οι καθηγητές μου
Πριν προχωρήσουμε στο μάθημά μας, είναι απαραίτητο να οργανωθούμε σε μικρές ομάδες, για να μάθουμε να δουλεύουμε ομαδικά και έτσι να αναπτύξουμε το πνεύμα της καλής συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού. Οι ομάδες μας έχουν ως εξής:
Σ'αυτό το μάθημα, μιλάμε για το πώς θα θέλαμε να είναι η τάξη μας, ή αν μας αρέσει έτσι όπως είναι, μιλάμε επίσης για το πώς θα θέλαμε να είναι οι σχέσεις με τους συμμαθητές μας και ακόμα, για τους καθηγητές μας, για τις προσδοκίες που έχουμε από αυτούς,  και για το πώς φανταζόμαστε τη σχέση μας μαζί τους. 

Η αχτύπητη εξάδα

Η τάξη μου θα ήθελα να είναι πιο μεγάλη, να έχει προτζέκτορα,  ένα Playstation 4 με κασέτες FIFA και  PS 15, να είναι στολισμένη και να έχει καινούργια θρανία και καρέκλες.
……..

Στέφανος, Πέτρος, Πηνελόπη, Ιωάννα, Βασιλική, Ηρώ
____________________PINK PRINCESS

Η σχέση με τους συμμαθητές μας, θα θέλαμε να είναι φιλική, να υπάρχει συνεργασία, να είναι όμορφη και ωραία.  Οι καθηγητές θα θέλαμε να είναι φιλικοί, υπομονετικοί, βοηθητικοί και πιο καλοί. Το σχολείο θα θέλαμε να είναι πιο εξελιγμένο, καθαρό, μεγάλο, προσεγμένο, σύγχρονο, και να είχε πιο πολλές και μεγάλες αίθουσες.
…….

Μαριλένα, Κατερίνα, Δέσποινα, Ευγενία

_____________________________


Αχώριστα δεμένες και πολύ αγαπημένες


Η τάξη μας θα θέλαμε να είναι μεγάλη, ευρύχωρη, όμορφα διακοσμημένη και ζωγραφισμένη, με καθαρά θρανία και καρέκλες και με μεγάλα παράθυρα.  Με τους συμμαθητές μας θα θέλαμε να υπάρχει φιλία και βοήθεια ο ένας στον άλλο και μεταξύ μας συνεργασία και αγάπη.  Οι καθηγητές μας θα θέλαμε να μην ήταν τόσο απαιτητικοί, να μας καταλαβαίνουν και να είναι ευγενικοί απέναντί μας.
…………

Αννα,  Βάσω,  Κυριακή
______________________________


Η ζωή ξεκινά


Θα θέλαμε ο κάθε μαθητής να έχει το δικό του θρανίο,  αντί για βιβλία να έχουμε τάμπλετ, αντί για καθηγητές να έχουμε αυτόματα ρομπότ και να έχουμε πιο μεγάλη αίθουσα.
……………

Γιάννης,  Αντωνέλα
_______________________


The crazy girls

Θα θέλαμε η ομάδα μας να είναι για πάντα ενωμένη, η τάξη μας μεγαλύτερη και θα θέλαμε, σαν τμήμα, να ήμασταν πιο δεμένοι μεταξύ μας!
………..

Σοφιάνα,  Μαίρη,  Μυρτώ

__________________

Οι Γαλανόλευκοι

Η τάξη μου δεν είναι και τόσο ωραία, είναι μικρή και έχει μόνο ένα παράθυρο, η συνεργασία με τους μαθητές και τους καθηγητές πρέπει να είναι ευγενική και καλή. Τέλος,  θα ήθελα η τάξη μας να έχει προτζέκτορα, για να μπορούμε να βλέπουμε πράγματα στον υπολογιστή.
…………..

Νέστορας,  Γιώργος,  Χάρης

______________________


Οι κόκκινοι


Η τάξη μας αρέσει έτσι όπως είναι μαζί με τους καθηγητές της.
………..
Μάνος,  Νίκος,  Αντώνης
____________________
Κατ' αρχάς, θα προτιμούσα να έχει πιο ζωντανά και ευχάριστα χρώματα. Επίσης, να ήταν πιο καθαρή και πιο συμμαζεμένη. Να είμαστε όλοι πιο οργανωμένοι και συνεργαζόμενοι μεταξύ μας. Ας σημειωθεί, πως θα προτιμούσα πολύχρωμες κουρτίνες.
................
Ελένη 

Η τάξη μου είναι από τις πιο μεγάλες στο σχολείο, έχω γνωρίσει καινούργιους συμμαθητές και είναι πολύ καλά παιδιά, τα μαθήματα είναι πολύ δύσκολα αλλά οι δάσκαλοι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και έχω μάθει πολλά καινούργια πράγματα. Μου αρέσει πολύ εδώ και θέλω να τα πηγαίνω καλά με όλους. 
...............
Ντένις

Κατ' αρχάς, η τάξη μου, δεν θέλω να έχει αφίσες, θρανία, καρέκλες και πίνακα. Θέλω να υπάρχει μια μπασκέτα κολλημένη στον τοίχο, να αιωρούμαστε, αλλά να καθόμαστε με τρόπο σαν να καθόμαστε σε ένα θρανίο. Να έχει ο καθένας το λάπτοπ του, να υπάρχουν αεροβιβλία τα οποία θα είναι στον αέρα, και θα πηγαίνουν σε όποια σελίδα λέει η κυρία. Να υπάρχουν βιβλία και MP3 για να βάζουμε όποια μουσική θέλουμε αφού έχει φύγει η καθηγήτρια μουσικής.  

.......................
Μάριος


**********

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου